Cum sa alegi cea mai buna pardoseala pentru camera copilului.

Alegerea acoperitorilor de pardoseala pentru camera copilului nu este o sarcina usoara. Trebuie luati in calcul mai multi factori si primul dintre acestia este sa va decideti intre utilizarea unor materiale dure (ex. parchet) sau a mochetei.

Avantajul alegerii mochetei pentru amenajarea camerei copilului.

Mochetarea camerei pentru copii asigura o izolare termica si sonora sporita. Alegerea unei mochete pufoase va asigura un comfort sporit, protectie mai buna pentru incheieturile osoase ale copiilor si amortizarea socurilor in cazul cazaturilor. O mocheta antiderapanta poate oferi siguranta sporita, fata de varianta utilizarii parchetului. O mocheta cu firul inalt poate retine praful si agentii alergeni mult mai bine decat pardoseala dura care, in orice varianta, permite imprastierea si circulatia prafului sa a agentilor alergici prin tot aerul din incapere. Fibrele textile ale mochetei, se stie, vor retine praful, care va fi eliminat la aspirarea mochetei. O buna intretinere a curateniei, bazata pe aspirarea mochetei, poate fi solutia cea mai buna pentru persoanele cu sensibilitate ridicata la agentii alergici, asa cum sunt copii. In plus, o mocheta este usor de inlocuit in cazul in care se degradeaza din din cauza unor animale de casa, care prefera sa viziteze camera copiilor cu fiecare ocazie. In concluzie: Pentru camera copiilor, mocheta este cea mai buna varianta pentru rolul de acoperitor de pardoseala.

Alegeti varianta mochetei confectionata din fibre naturale.

Multi producatori de mocheta utilizeaza fibre sintetice, in diferite combinatii, astfel incat pretul de cost al produsului finit sa fie mai mic. Desi acest fapt nu reprezinta ceva rau in sine, totusi, pentru camera copiilor trebuie sa utilizati mocheta din fibre naturale. Copii au pielea si porii foarte sensibili - , aceasta este si ratiunea pentru care parintii utilizeaza produse speciale pentru igiena copiilor, precum si imbracamnte confectionata din fibre naturale moi. Se stie ca nu trebuie utilizata imbracaminte sintetica pentru copii, deoarece acasta produce reactii dermatologice serioase. Aceleasi principii trebuie aplicate si mochetei din camera copiilor. Mocheta din lana are atribute antibacteriale si este antialergica.