Intretinerea Mochetei.

Tipurile de mocheta pe care le comercializam sunt din categoria celor care au o mare rezistenta la uzura. O intretinere adecvata poate pastra aspectul si durabilitatea mochetei ani indelungati. Inaintea oricarei discutii legate de intretinerea mochetei, trebuie luata in considerare recomandarea - in cazul zonelor cu trafic intens - instalarii unei suprafete de trafic premergatoare, dotata cu o carpeta usor detasabila pentru o curatare frecventa.

Intretinerea zilnica.

Pentru asigurarea aspectului si frumusetii mochetei o cat mai lunga perioada de timp, se recomanda aspirarea si indepartarea zilnica a prafului si a particulelor de pamant si nisip.

Indepartarea Petelor.

Indepartarea petelor de murdarie trebuie sa faca parte din activitatea de intretinere zilnica a mochetei. Cele 4 reguli de baza ale intretinerii mochetei sunt:
1) Intodeauna indepartarea petelor trebuie realizata imediat. Cu cat mai devreme indepartati petele cu atat mai usor se va realiza curatarea;
2) Intodeauna curatati incepand de la margine petelor catre centru, pentru a evita intinderea petelor;
3) Nu frecati niciodata. Acest lucru poate dauna fibrelor mochetei;
4) Utilizati numai produse de curatare recomandate, in functie de natura petelor mochetei. O recomandare este sa fie facut un test pe un esantion de mocheta. Dintre petele care necesita o atentie deosebita mentionam
- Petele solubile in apa;
- Pete ulei, grasime;
- Pete guma mestecat si ceara;
- Pete de rugina.

Curatarea Intermediara.

Operatiunea include o curatare completa a fibrelor de pe intreaga suprafata. Acest lucru nu inlocuieste curatarea de baza. Curatarea intermediara trebuie executata minimum o data pe an si trebuie facuta de catre un personal specializat. Se recomanda testarea metodei de curatare pe un esantion asemanator de mocheta, inainte de inceperea operatiunii de curatare intermediara. Exista 3 metode: curatare uscata, samponarea si extractia prin pulverizare.

a) Curatarea Uscata

Acest tip de curatare nu implica timp de asteptare. Mocheta poate fi utilizata imediat. Metoda consta in aplicarea unei pudre, egal raspandite pe suprafata mochetei. Praful, murdaria vor fi absorbite de pudra, iar dupa un scurt timp de asteptare pudra va fi aspirata;

b) Samponarea

Dupa aplicarea si masarea samponului pe suprafata mochetei se realizeaza absorbtia prafului si a murdariei, apoi dupa o scurta perioada de timp se realizeaza aspirarea mochetei. Se asteapta 4-5 ore pentru zvantare.

c) Extractia Prin Pulverizare

Este metoda utilizate pentru suprafete mari de mocheta. Operatiunea trebuie executata de catre firme specializate. Se recomanda ca inainte de a incepe operatiunea de curatare sa se realizeze un test pe un esantion de mocheta.