Diferenta intre fibrele naturale si cele sintetice ?

Fibrele naturale de lana.

Lana este un material natural, folosit din cele mai vechi timpuri in fabricarea covoarelor. Este un material rezistent si care isi pastreaza aspectul in timp, datorita capacitatii firului de a reveni la starea initiala, dupa ce a fost traficului pietinal. Este folosita in procent de 100% in stare pura sau in amestec. Alegerea preferata de cei mai multi utilizatori este 80 % lana si 20 % fibre sintetice. principalele avantaje ale mochetelor de lana sunt: rezistenta trafic, pastrarea foarte buna a aspectului, mod natural de ignifugare, usurinta de intretinere. Combinatia intre fibrele naturale de lana si cele sintetice ofera proprietati suplimentare, ofera durabiltate mai mare in timp si calitati estetice semnificative. Referitor la intretinere, este de mentionat ca trebuie acordata o atentie sporita pentru utilizarea unor agenti de curatare speciali.

Fibrele sintetice de polipropilena (PP).

Polipripilena este o alternativa foarte buna pentru confectionare mochetelor destinate camerelor pentru copii si camerelor de joaca expuse mult murdariei si petelor. Este un material cu o buna durabilitate si rezistenta, care costa mai putin, insa in timp fibrele se taseaza si nu mai revin la starea initiala. Este potrivita pentru dormitoare sau zone cu trafic moderat. Polipropilena se utilizeaza in proportie de 100 % in fabricarea mochetelor sintetice. Acest tip de mocheta este printre cele mai populare, deoarece sunt accesibile la pret, iar durabilitatea este buna. Desi polipropilena nu este la fel de rezistenta ca poliamida, acest tip de fibra este rezistent la umiditate si mucegai, tine pasul cu tendintele moderne gasindu-se intro mare gama de modele si culori.

Fibrele sintetice de Poliamida (PA).

Poliamida este cea mai durabila fibra utilizara in productia de mochete si covoare. Cunoscuta sub denumirea de nylon, poliamida este cea mai rezistenta la uzura si abraziune. O mocheta din poliamida are rezistenta la durabilitatea si abraziune ce mai buna dintre toate tipurile de mocheta. Fibrele de poliamida au proprietatea de a reveni la starea normala dupa ce au fost supuse unor presiuni (strivire, indoire). Mochetele de poliamida pot fi vopsite sau imprimate cu culori vii si modele indraznete. Intretinerea se face usor, folosind agentii de curatare obisnuiti aflati in magazinele de specialitate.

Caracteristici principale:

Lana

Polipropilena

Poliamida